Kan det vara kärlek?

Min musiknörd till älskling köpte ett elpiano förra månaden. Sen dess här jag sneglat på det varje dag och frågat mig själv när jag kommer våga lägga mina tassar över de där blanka, skräckinjagande, tangenterna. Och när jag säger så, så är det för att jag hade förväntat mig att det skulle vara riktigt j*vla skiiitsvåååårt. Och framförallt att jag skulle vara urdålig. Ungefär så som det har känts med gitarren, vill säga.
Den gick det så dåligt med att jag nästan gav upp helt om drömmen att lära mig spela ett instrument (och bli världskänd som en fantastiskt musiker och sångare! (vänligen se upp för hög dos av ironi)).
 
 
piano
 
Men trots tidigare trauma hoppa jag upp på instrumenthästen igen i helgen. Och vet ni vad? Det gick helt okej!
Visst lever fingrarna sitt egna lilla liv då och då och jag lär ju inte bli inbjuden till att spela på kungliga operan någon gång i den närmaste framtiden. Men jag lyckas ändå få fram musik på den lilla manicken. Än så länge kan jag spela den första minuten på Bach’s ”Prelude” och så en lite enklare version av ”Gone with the sin” med H.I.M. Och det är väl inte helt illa efter bara två dagars spelande :)
 
piano

Noter till Bach’s ”Minuet”. Den är svååår!

 
 
Jag tror att detta kanske kan vara vad de kallar kärlek vid första tasstrycket.
Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och göra några beställningar. Sen ska jag bänka mig på lilla pallen igen :)
 
PS: Är det någon här som vill lära sig/håller på och lär sig spela piano så rekommenderar jag Lypur på Youtube. Han förklarar superpedagogiskt och är jätteduktig!

1 kommentar till “Kan det vara kärlek?

  1. Vad roligt! :) Jag har känt lite samma, jag ville ett tag bli duktig på något instrument, skaffade en gitarr och insåg att nä, jag är inte duktig. Nu spelar jag inget instrument alls – någonsin. Jag lämnar det åt dem som kan (eller dem som vågar pröva ;) ), jag är i alla fall så tondöv och omusikalisk (plus har dåligt tålamod när det kommer till instrument), så jag har gett upp! :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *