Möte med ett rådjur

Igår kväll vid solnedgången, när katterna gav sig ut för dagens sista stros bland buskarna, tog jag kameran och följde med. Jag lyckades inte fånga den på bild, men vi mötte ett rådjur där ute i skogsdungen.
 
 
foto-blogg-konst-hantverk-svart-katt-i-skogen
foto-blogg-konst-hantverk-vita-blommor-solnedgång-orange
 
Jag tror att det måste ha varit en mamma som hade sina små barn där någonstans i närheten, för guuud vad hon började skrika (bröla?!) när hon fick syn på mig. Jag har aldrig hört hur ett rådjur låter förut, det lät som en blandning mellan en gris och en åsna typ. Och hon verkligen skrek allt vad hon hade!
I säkert över en minut stod hon i buskarna och vrålade och jag hörde grannar en bit bort som pratade om vad i hela friden det är som låter. Jag avlägsnade mig ganska fort för jag ville inte riskera att hamna i en eventuell fajt om hon skulle känna sig hotad. Nu är väl rådjur flyktdjur, men man vet ju aldrig.. haha. Säkra före det osäkra.
 
 
foto-blogg-konst-hantverk-svart-katt-på-skogsstig
foto-blogg-konst-hantverk-svart-katt-ligger-ner
 
Det brukar vara rådjur här utanför och ganska ofta stöter vi på varandra, men aldrig är det något av dem som har reagerat såhär. Jag har försökt mata dem ett par gånger med morötter, men det har minst sagt gått dåligt med det hittills ;)
Kanske får gå och lägga ut en morot till mamma rådjur senare som kompensation för att jag skrämde halvt ihjäl henne igår.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *