My Sunday – And some effective work tips!

Vare sig du är egen företagare, studerar eller är anställd så behövs det ibland knep för att kunna vara effektiv och få saker gjorda. Här nedan får ni mina tre absolut bästa tips:

1 : Listor! Jag har alltid en To-Do lista som jag följer. Eller jag har faktiskt ett helt To-Do anteckningsblock.
Så fort jag kommer på något som jag behöver göra så skriver jag upp det på listan. På så sätt slipper jag hålla kvar tanken i huvudet för att inte glömma bort den. Min To-Do lista är löpande och jag kan bläddra tillbaka i mitt block och se sidor fulla med överstrukna punkter. På något sätt ger det mig en bra känsla. Att kunna se svart på vitt att jag faktiskt har gjort och åstadkommit en massa.

2 : Gör EN sak i taget. Exempelvis en stor syssla per dag, dela upp på för- och eftermiddag eller per timme.
Jag är en sån som lätt börjar pyssla med 300 saker på en och samma gång. Tänker att ”Guud så effektiv jag är!”. Men i sanningens namn är man inte mer ineffektiv än när man försöker ägna sin uppmärksamhet åt flera saker åt gången. Jag har märkt att jag arbetar som allra bäst när jag ägnar en hel dag åt en och samma sak, eller delar upp min dag för en syssla på förmiddagen och en annan på eftermiddagen. Hitta det som passar dig bäst och gör att du kan fokusera 100% på det du gör just här och nu.

3 : MUSIC! <3 Inget fungerar så bra som musik för att höja humöret en dag då allt känns grått, tungt och jobbigt.
Jag är lite av en allätare och anpassar musiken efter mitt humör. När jag känner mig lite trött och behöver något uppiggande så slänger jag på rock på hög volym, är jag på glatt humör kan Britney Spears börja låta ur högtalarna och dagarna jag behöver fokusera extra mycket så blir det klassisk pianomusik.


 

Min söndag är fylld med jobb. Ordar har packats, kaffe har kokats och nu ska jag leta upp en bra playlist med 90’tals hits och göra färdigt två drömfångare som kommer upp i webshopen idag! :)
Crystalbullet-halsbandet på bilden finns HÄR!

crystal-bullet-halsband-fox-boheme crystal-bullet-halsband-fox-boheme

1 kommentar till “My Sunday – And some effective work tips!

 1. Hej Sandra!

  Jag är så förvirrad just nu. Jag vill starta en webbshop med mina egna prints men jag vet verkligen inte hur jag ska gå till väga.

  Har du några tips?

  Hälsningar,

  Lina Josefsson
  http://www.linajosefsson.portfoliobox.io/galleri

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *