När ens hobby blir ens jobb

Det är jättesvårt att hitta en bra balans mellan arbete och fritid när man arbetar med sin hobby. Jag vill ju göra mycket av samma saker när jag är ledig som när jag jobbar. Så det blir lätt att jag känner att jag ”jobbar hela tiden”, vilket inte är bra. Jag måste få känna mig helt ledig iaf några timmar på kvällen och hel dag under helgen. Det funkar inte att bara tuffa på 24/7, även om det är ens hobby man jobbar med. Förr eller senare kör man rakt in i det där kaklet. Hjärnan måste få vila från krav, måsten och prestation.
 
Därför fick jag den briljanta idén att hitta fler hobbys. Något som inte har med mitt företag att göra. Något som jag kan göra enbart för att jag känner för det, helt utan krav på prestation.
 
 
blogg-konst-fotografi-svart-katt-vita-blommor

Helmus, aka puffen, fick agera modell. Svårt att motstå en knippe blommor som rör sig över staketkanten.

 
 
Och det landade i fotografering. Jag tycker om att fota, men jag har aldrig känt mig särskilt bra på det. Men nu tänkte jag att jag ska försöka lära mig ett och annat. Kameran ska få åka med ut oftare från och med nu :)
 
 
blogg-konst-fotografi-svart-katt-rött-staket

Helmus posar i solnedgången

 
 
Nu ska jag scrolla instagram medan jag dricker upp eftermiddagskaffet. Sedan ska några beställningar betas av och sen kan jag äntligen fortsätta jobba med en liten mini-kollektion med linnen och t-shirts som jag påbörjade ganska så hux flux förra veckan. Är väldigt exalterad över den, haha. Tror att det kommer bli himla fint när allt är klart!

1 kommentar till “När ens hobby blir ens jobb

  1. Grattis till nyfunnen hobby! Så viktigt att ha en hobby som inte handlar om prestation och arbete. Hoppas du kommer få ut mycket glädje av ditt fotande!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *